Datacenter

Solar A/S


Fire Cisco Nexus 7000-switche udgør i dag Solars fuldt redundante datacenter med aktiv-aktiv backup. Det nye topmoderne datacenter sikrer konstant oppetid i it-systemerne, og det er afgørende for en international virksomhed som Solar, der dagligt sender over 40.000 pakker af sted til sine kunder alene fra centrallageret i Danmark


 • Udfordringer

  • Den fysiske plads var opbrugt i det tidligere datacenter, og gulvet kunne ikke klare belastningen fra de tunge maskiner
  • Naturlig vækst og gennemførsel af SAP-projekt betød behov for flere servere og mere storage-plads - kapaciteten var næsten opbrugt
  • Potentiel risiko for datatab grundet aktiv-passiv opdatering mellem det primære datacenter og backup-datacenteret
  • Besværligt og tidskrævende at servicere de to datacentre, da de var placeret på to forskellige lokationer med 20 km imellem
 • Løsning

  • To Cisco Nexus 7000-switche i hvert at de to datacentre samt Catalyst 5500 udgør core-netværket i Solar
  • Nyt datacenter-rum i egen separat bygning med maskinstue, operatørrum, klargøringsrum
  • Begge datacentre samlet på én lokation med 4-500 meter imellem sig
 • Værdi

  • Væsentlige besparelser på strøm og køling ved selv at bygge, eje og drifte bygningen
  • Fuldt redundant datacenter med aktiv-aktiv opdatering sikrer optimal drift af Solars forretningskritiske it-systemer og forhindrer nedetid
  • Udvidelse af begge datacentre er mulig nu uden at skulle tænke på pladsen
  • Primært datacenter i separat bygning med alarmsystem øger sikkerheden ved at minimere risiko for indbrud og brand
  • Glas i gulvet i maskinrummet gør køleanlægget nemmere at servicere
  • Nemmere og hurtigere servicering af datacentrene grundet den korte fysiske afstand imellem dem

Chang Thomsen

Group Networks & UC Team Manager

“Samarbejdet med Axcess har været super. Mine folk kan nogen gange rynke på næsen af konsulenter, men her er de blæst fuldstændigt af stolen. Det viser, at vi har de rigtige partnere.

Axcess kan både være med til at implementere og servicere, fordi de har folk, der både kan netværk og UC. Eftersom de to ting ligger så tæt på hinanden i fejlsøgning, er det en kæmpe fordel”, siger Chang Thomsen, Group Networks & UC Team Manager i Solar A/S. 
Chang, Solar
Solar A/S

Solar A/S

Blandt Danmarks 40 største virksomheder

Solar har siden sin etablering i 1919 udviklet sig til at være en af Nordeuropas førende sourcing- og servicevirksomheder med speciale inden for el, vvs, ventilation, belysning, sikring og solceller. Solar flyttede i august 2014 koncernens hovedsæde til Vejen for dermed at samle hovedsæde og det 45.000 m2 store centrallager ét sted.

Solar-koncernen er i dag en international børsnoteret virksomhed med datterselskaber i Danmark, Norge, Sverige, Holland, Polen, Færøerne, Belgien og Østrig og betjener herigennem en stor del af det europæiske marked.

Virksomheden tæller i alt 3.000 medarbejdere, hvoraf 640 medarbejdere sidder i Danmark.


Mød teamet fra Axcess

Vores Systems Engineers Ulrich og Laurent var hovedarkitekterne bag Solars nye datacenter

Systems Engineer, Laurent Prat
Laurent er CCNA, CCNP samt CCIE inden for Routing & Switching

Systems Engineer, Ulrich Hansen
Ulrich er CCNA, CCNP, CCIP samt CCIE inden for Routing & Switching
Laurent Prat & Ulrich Hansen, Axcess A/S

Et fremtidssikret datacenter


I samarbejde med tre arkitekter fra Solar designede, byggede og implementerede Ulrich Hansen og Laurent Prat netværksinfrastrukturen på det nye redundante datacenter, der består af 2x2 Cisco Nexus 7000-switche, Nexus 5596-switche samt ASA5555X Next Generation Firewalls.

Det tog i grove træk 12 måneder fra ide- og designfasen til den endelige konfiguration, test og produktion af netværksinfrastrukturen. Selve implementeringen tog en weekend og netværket kunne implementeres separat, imens det gamle stadig kørte. Herefter brugte de endnu en weekend på at sætte servere ind i datacenteret.

”Vi havde sørget for at lave det store forarbejde først og blandt andet sikret, at alt kerneudstyret kørte. Derfor var flytningen også forholdsvis let, og implementeringen gik langt mere smertefrit end forventet”, fortæller Chang Thomsen, Group Networks & UC Team Manager, Solar.

Masser af plads at boltre sig på
Det nye datacenter giver Solars it-afdeling masser af plads at boltre sig på. Det er altafgørende for en virksomhed, der har oplevet en imponerende vækst i omsætningen i de senere år, at it-systemerne følger med udviklingen.

”Nu har vi et fremtidssikret datacenter, som vi kan vokse i. Før ville vi skulle flytte rundt på en masse servere. Nu kan vi udvide uden at tænke på, om vi har pladsen til det. Vi har endda lagt bygningen sådan, at vi kan bygge et hus mere ved siden, hvis behovet skulle opstå i fremtiden”, afslutter Chang Thomsen.

Udover et splinternyt datacenter har Solar også fået en avanceret UC-løsning, der blandt andet består af et Cisco Contact Center. Løsningen har ikke kun givet sporbarhed, rapporteringsmuligheder, effektivitet og kundetilfredshed. Den har også ændret forretningens syn på it-afdelingen. Læs den fulde reference om Solars UC-løsning her

her er vores samarbejdspartnere